Approva

Approva Företagslån är specialiserade på mindre lån och erbjuder lån upp till 300 000 kr. Approva är en långivare.

  • Återbetalningen av lånet sker genom lika stora månatliga betalningar.
  • Besked och utbetalning inom 24h hos Approva.
  • Enkel ansökan med BankID.
 Accepterar startups
 Tillåter betalningsanmärkningar
 Ingen UC

Grundkrav för att få låna: Svenskt registrerat bolag och den som ansöker måste vara folkbokförd i Sverige. Ingen skuld hos Kronofogden accepteras och företaget måste inneha F-skattsedel.

Ränta:2 % - 36 %
Belopp:30 000,00 kr - 300 000,00 kr
Löptid:2 mån - 18 mån
Erbjuder factoring:Nej
Erbjuder checkkredit:Nej
Kräver UC:Nej
Kräver personlig borgen:Ja
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Ja
Kreditkontrollsystem:Bisnode
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Fre 09:00 - 17:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 073 622 69 24
E-post: [email protected]

Adress

Sveavägen 47
113 59 Stockholm
Org. Nr: 559168-7693
Hemsida: www.approva.se

Sammanfattning och omdöme av Approva

Approva är en långivare som är inriktad på lån till mindre företag och erbjuder lån upp till 300 000 kr. Approva accepterar aktiebolag, handelsbolag och enskild firma. Även nystartade företag och startups accepteras. Löptiden är mellan 2 till 18 månader och kreditupplysningen görs genom Bisnode vilket är en fördel då det inte påverkar ditt kreditbetyg (som det gör när en kreditupplysning görs via UC). Det som gör att Approva sticker ut i mängden är att du på endast 15 minuter har pengarna på kontot från det att du började ansöka om ett företagslån hos dem. Det som drar ner betyget hos Approva är att det är otydligt med vilka räntor och avgifter som gäller och utifrån deras exempel på hemsidan så har de en relativt hög ränta.
Vårt betyg av Approva blir 3 / 5.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen hos Approva går snabbt.

  1. Du börjar med att fylla i önskat lånebelopp, löptid och dina kontaktuppgifter på startsidan.
  2. Därefter ska du verifiera ansökan med BankID.
  3. Approva återkommer sedan kort därefter, vanligtvis inte mer än 15 minuter efter under kontorstid, med ett besked. Du får lånebesked via epost och skulle du bli beviljad får du skuldebrev och proprieborgensavtal till din epost.
  4. Du signerar avtalet digital med BankID och pengarna betalas ut direkt på ditt konto.
Återbetalningstiden är mellan 2 till 18 månader hos Approva men du kan också lösa lånet tidigare, detta gör du genom att maila kundtjänsten.

Utbetalning

Efter en godkänd ansökan och en signering av låneavtalet så skickas pengarna till dig från Approva direkt. Sedan beror det på vilken bank du har för hur lång tid det tar innan du har pengarna på kontot. Vanligtvis tar det 1-2 bankdagar.

Avgifter och ränta

Hos Approva är det lite oklart med vilken ränta och vilka avgifter som gäller innan ansökan är gjord. Dessa bestäms individuellt vid varje ansökan och finns att utläsa i låneavtalet och det är viktigt att du läser det ordentligt innan du signerar. Hos Approva betalar du sedan en fast månadskostnad utöver amortering.

Kundtjänst och support

Approvas kundtjänst på telefon har öppet på vardagar mellan 09:00 och 17:00 och stängt på helgerna. Det går också bra att maila kundtjänsten eller att kontakta dem via ett formulär på hemsidan. Approva har också en "frågor och svar" sida där man kan få svar på det flesta generella frågorna man har. Dock tycker vi att Approva kunde ha varit tydligare med vilka räntor och avgifter som tillkommer.