BestRate

Bestrate Sweden AB grundades 2019 och vill vara den bästa plattformen på marknanden när det gäller företagslån. BestRate är en låneförmedlare.

  • Endast 1 UC görs för alla anslutna långivare.
  • Snabb och smidig ansökningsprocess på under 2 minuter.
  • Låna tryggt och säkert
 Accepterar startups
 Accepterar alla företagsformer
 Tillåter betalningsanmärkningar

Grundkrav för att få låna: Omsättning och vermsamhetshistorik bedöms individuellt.

Anslutna banker:11
Ränta:Beror på långivare, effektiv ränta: 2,95% - 170%.
Belopp:100 000,00 kr - 3 000 000,00 kr
Löptid:6 mån - 5 år
Erbjuder factoring:Nej
Erbjuder checkkredit:Nej
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Nej
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Ja
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, KB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Tors: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 16:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 033-348 24 09
E-post: [email protected]

Adress

Österlånggatan 69
563 37 Borås
Org. Nr: 559225-8239
Hemsida: www.bestrate.se

Sammanfattning och omdöme av BestRate

BestRate är en så kallad låneförmedlare, alltså en jämförelsetjänst för både privat- och företagslån. Tjänsten lanserades 2019. Du kan låna mellan 100 000 kr till 3 000 000 kr om du ska ansöka om ett företagslån. De accepterar också alla företagsformer så du kan ansöka oavsett om du har ett aktiebolag, kommanditbolag eller handelsbolag. BestRate har 11 anslutna långivare och banker som du jämför mellan när du väl har ansökt. Endast en UC görs för samtliga anslutna långivare hos BestRate. Ansökan går enkelt och fort och görs under två minuter via deras hemsida med hjälp av BankID. Vissa av BestRates långivare accepterar också betalningsanmärkningar. BestRate får 3.5 / 5 då vi tycker att maxräntan är hög och att det är relativt få anslutna långivare jämfört med konkurrenterna.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen hos BestRate går snabbt.

  1. Du börjar med att fylla det belopp du vill låna, vilken löptid och dina kontaktuppgifter på startsidan.
  2. Därefter sker en identifiering via BankID.
Återbetalningstiden hos BestRate är mellan 6 månader till 5 år men som med många andra aktörer på marknaden så går det att lösa in lånet tidigare.

Utbetalning

Utbetalningstiden varier beroende på vilken långivare du väljer och om ett skuldebrev skickas via fysisk post eller inte. Om det sker via ett skuldebrev som skickas ut tar det mellan 2-5 dagar och går fortare om signering och verifiering av alla avtal sker via BankId.

Avgifter och ränta

Avgifter och ränta beror på vilken långivare du får. BestRate själva uppger att den effektiva räntan kan hamna på mellan 2,95% och 170% (!) vilket är högt. Fördelen med att använda låneförmedlartjänster som BestRate är att du kan jämföra olika räntor och avgifter från olika långivare och på så sätt välja det företagslån som är det billigaste och som har lägst ränta.

Kundtjänst och support

Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan 09:00-17:00 förutom på fredagar då de har öppet till klockan 16:00. På helgerna är det stängt. Det går att nå kundtjänsten via telefon, via e-post och även via ett kontaktformulär på hemsidan. Det finns också en "vanliga frågor och svar"-sida på deras hemsida. Dock hade vi gärna sett fler frågor och svar på denna.