Capcito

Capcito Företagslån erbjuder företagslån upp till 2 miljoner kronor och en checkkredit. Du kan också sälja dina fakturor till Capcito. Capcito är en långivare.

  • Ditt företag får ett lånelöfte med belopp och pris på 1 minut, baserat på aktuell försäljning.
  • Använder inte UC utan istället smarta algoritmer som tittar på ditt företags försäljning och omsättning.
  • Erbjuder checkkredit vilket fungerar som ett dynamiskt lån.
 Accepterar startups
 Accepterar alla företagsformer
 Ingen UC
 Erbjuder checkkredit

Grundkrav för att få låna: Svenskt organisationsnummer samt kreditvärdighet eller omsättning krävs. VD eller firmatecknare kan endast upprätta avtal.

Ränta:0.9 % - 4.2 % / mån (10,8 % - 50,4 % / år)
Belopp:1 000,00 kr - 3 000 000,00 kr
Löptid:3 mån - 2 år
Erbjuder factoring:Ja
Erbjuder checkkredit:Ja
Kräver UC:Nej
Kräver personlig borgen:Ja
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Nej
Kreditkontrollsystem:Creditsafe
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, KB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Fre 09:00 - 17:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 010-157 80 00
E-post: [email protected]

Adress

Box 7527
103 92 Stockholm
Org. Nr: 559001-5185
Hemsida: www.capcito.com

Sammanfattning och omdöme av Capcito

Capcito är en långivare som accepterar alla företagsformer och även startups och erbjuder företagslån till en låg ränta. Capcito använder sig inte av UC utan i de flesta fallen utan av smarta algoritmer för att göra en kreditbedömning av ditt företag. De tittar då på din omsättning och försäljning. I enstaka fall sker en kreditupplysning via Creditsafe vilket inte påverkar ditt företags kreditvärdighet. Ansökningsprocessen hos Capcito är snabb och smidig och du kan låna upp till 2 000 000 kr. Capcito erbjuder också en checkkredit via fakturabelåning och även fakturaköp i form av factoring. Den mest populära produkten är fakturabelåning genom checkkredit där ditt företags kundreskontra fungerar som en säkerhet mot krediten du nyttjar hos Capcito.
Efter en godkänd ansökan får du oftast pengarna inom 24 timmar på helgfria vardagar. Vårt betyg av Capcito är 4.5 / 5 tack vare en smidig ansökningsprocess och relativt låg ränta.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen hos Capcito går fort att ta sig igenom. Enklaste är att ansöka på hemsidan;

  1. Först måste Capcito få tillgång till ditt företags försäljning för analys och detta gör du genom att koppla ditt bokföringsprogram till Capcito.
  2. Inom 1 minut får du ett kostnadsfritt lånelöfte som inte är bindande.
  3. Du väljer vilken tjänst du vill ha och sedan signerar du med BankID.
  4. Ansökan skickas in till Capcito som svarar inom 24 timmar och sedan sätts pengarna in på ditt konto.

Utbetalning

Capcitos målsättning är att betala ut pengarna inom 24 timmar efter en godkänd ansökan. Dock kan detta ibland ta längre tid om det är många samtidiga ansökningar. Det kan därför ta 1-2 bankdagar innan du får pengarna insatta.
Återbetalningstiden är upp till 24 månader och är något som du väljer själv. Ett fast belopp betalas varje vecka genom autogiro och dras på fredagar.

Avgifter och ränta

Räntan bestäms individuellt per ansökan och ligger för närvarande på 0.8 % till 4.0 % per månad. Årsäntan ligger därmed på mellan 9,6 % och 48 %. Förutom räntan tillkommer det inga dolda avgifter och lånen kan när som helst lösas in till Capcito utan extra kostnad.

Kundtjänst och support

Capcitos kundtjänst når du på vardagar mellan 09:00 och 17:00, på helgerna är det stängt. Du kan kontakta kundtjänst på antingen telefon eller via mail. Capcito har också en frågor och svar sida på hemsidan som man kan läsa på. Det är något klurigt att hitta kontaktinfon till kundtjänsten på hemsidan.