CapitalBox

CapitalBox (föredetta Ferratum Business) är en bank som erbjuder företagslån på ett enkelt och smidigt sätt utan krångel med en relativt låg ränta. CapitalBox är en långivare.

  • Specialiserade på att låna ut till mindre företag och startups.
  • Erbjuder lån utan säkerhet, endast personlig borgen krävs.
  • Ansökan godkänds inom 2 dagar och utbealning sker inom 24h efter beslut.
 Accepterar startups
 Accepterar alla företagsformer

Grundkrav för att få låna: Omsättning på minst 500 000 kr per år och bolaget måste vara verksamt i minst 6 månader. Företaget måste vara svenskregistrerat och samtliga ägare måste bo i Sverige.

Ränta:2.9% - 40.92 %
Belopp:20 000,00 kr - 2 000 000,00 kr
Löptid:6 mån - 2 år
Erbjuder factoring:Nej
Erbjuder checkkredit:Nej
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Ja
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Nej
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, KB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Fre 09:00 - 17:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 020 018 00 20
E-post: [email protected]

Adress

Wennerbergsgatan 10
112 58 Stockholm
Org. Nr: 556695-9655
Hemsida: www.capitalbox.se

Sammanfattning och omdöme av CapitalBox

CaptialBox är en omtyckt långivare med hög rating på Trustpilot som erbjuder företagslån till alla företagsformer och även till startups (dock måste du uppfylla inkomstkravet på 500 000 kr). Hos CapitalBox kan du låna från 20 000 kr upp till 2 000 000 kr utan säkerhet. Att ansöka om ett företagslån är en smidig och snabb process och tar endast 5 minuter. Det som särskiljer CapitalBox från traditionella storbanker är att handläggningstiden är mycket kortare och du får pengarna utbetalda inom 24 timmar efter godkänd ansökan. CapitalBox har också en relativt låg ränta, dock tar de en uppläggningsavgift på 2,9 % av hela lånet vilket kan bli en del vid höga lån. Vårt betyg av CapitalBox blir därför 4.3 / 5.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen hos CapitalBox är som sagt väldigt smidig och snabb att göra, tar inte mer än 5 minuter att ansöka. Du kan välja att antingen ansöka via telefon eller via hemsidan. På hemsidan fyller du i uppgifterna om ditt företag, dina personuppgifter och sen verifierar du ansökan. Du behöver kunna visa upp ditt organisationsnummer, personnummer, bevis på identitet och ditt företags nuvarande omsättning. Även ett foto av dig tillsammans med ditt pass eller legitimation krävs. En UC kreditupplysning görs i samband med ansökan. Du får besked inom 24 timmar efter slutförd ansökan.

Så här går ansökningsprocessen hos CapitalBox till:
  1. Du kan ansöka antingen via hemsidan eller på telefon.
  2. Fyll i dina företagsuppgifter.
  3. Fyll i dina personuppgifter.
  4. Signera din ansökan med BankID.
  5. Företagslånet betalas vanligtvis ut inom 1-2 bankdagar.

Utbetalning

Efter att din ansökan har blivit godkänd betalas lånet ut inom 1 bankdag. Du har sedan max 24 månader på dig att återbetala beloppet och återbetalningen sker månadsvis.

Avgifter och ränta

CapitalBox stora fördel jämför med andra aktörer är deras relativt låga ränta som sätts individuellt baserat på ditt företags prestation. Förutom att titta på ditt kreditbetyg tittar CapitalBox också på ditt företags kassaflöde. Även om räntan är relativt låg tillkommer också en uppläggningsavgift på 2,9 % av hela lånebeloppet vilket medför en extra startkostnad för detta företagslån. Ett annat positivt erbjudande CapitalBox har är att du kan nyttja en betalningsfri månad och skjuta upp dina betalningar med en månad. Detta kan nyttjas två gånger per år och kostar dig inget extra för att nyttja tjänsten. Dock kommer räntan att fortsätta ticka på under tiden vilket gör att du i slutändan betalar mer ränta vilket bör tas med i kalkylen innan man nyttjar den möjligheten.

Kundtjänst och support

Kundtjänsten har öppet på vardagar från 09:00 till 17:00 och är inget som sticker ut bland konkurrenterna. Precis som med många andra långivare och låneförmedlare har kundtjänsten stängt på helgen. På hemsidan hittar du också en "frågor och svar" sida som listar de vanligaste frågorna och svaren som kunder har.