Corpia

Shyssta och kostnadseffektiva företagslån för aktiebolag. Corpia är en långivare.

  • Gör en grundlig bedömning av ditt företag, och kan därmed erbjuda konkurrenskraftiga räntor till rimliga villkor.
  • Corpia ställer inte krav på full personlig borgen.
  • Kreditupplysningen sker genom Creditsafe vilket inte påverkar ditt kreditbetyg.
 Ingen UC

Grundkrav för att få låna: Endast aktiebolag. Minst 1 årsbokslut registrerat och minst 2 miljoner i omsättning.

Ränta:8 % - 12 %
Belopp:500 000,00 kr - 3 000 000,00 kr
Löptid:1 mån - 30 mån
Erbjuder factoring:Nej
Erbjuder checkkredit:Nej
Kräver UC:Nej
Kräver personlig borgen:Nej
Kräver säkerhet:Ja
Accepterar betalningsanmärkningar:Nej
Kreditkontrollsystem:Creditsafe
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB
Accepterar startup:Nej

Kundtjänst öppettider

Mån - Fre 09:00 - 17:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 08-400 203 59
E-post: [email protected]

Adress

Kungsgatan 10
111 43 Stockholm
Org. Nr: 559060-1919
Hemsida: www.corpia.se

Sammanfattning och omdöme av Corpia

Corpia är en långivare som har specialiserat sig på små och medelstora aktiebolag som är ute efter att få sin verksamhet att växa och utvecklas. Hos Corpia kan du låna från 500 000 kr till 3 000 000 kr med en löptid på mellan 1 till 30 månader. Corpia vänder sig endast till aktiebolag som har minst 1 registrerat bokslut och minst 2 miljoner i omsättning. Ansökningsprocessen tar cirka 5 minuter att göra och en kreditupplysning via Creditsafe görs på företaget. Förutom kreditupplysningen kräver Corpia också säkerheter och de gör alltid en individuell bedömning av ditt företags kreditvärdighet. När det gäller räntan så finns det aktörer som har en billigare ränta än vad Corpia har plus att Corpia även tar en uppläggningsavgift på 2% i början. Vårt betyg av Corpia blir 3.6 / 5.

Ansökningsprocessen

Ansökan hos Corpia görs via hemsidan och tar mindre än 5 minuter att fullborda.

Så här går ansökningsprocessen till:
  1. Du fyller i hur mycket du ska låna och hur lång löptid du vill ha på företagslånet. Sedan sker en legitimation med Bank ID.
  2. En komplettering av ansökan görs där du fyller i dina kontaktuppgifter.
  3. Granska och skicka in din ansökan.
  4. Ansökan skickas in till Corpia som behandlar den och återkommer till dig med ett lånerbjudande inom en till två arbetsdagar.
  5. När du signerat låneerbjudandet och skickat in den till Copria så betalas pengarna ut till dig företagskonto inom 1 till 3 bankdagar.

Som ett alternativ till att ansöka via hemsidan kan du också ringa in till Corpias kundtjänst och ansöka via telefon. Detta gör att Corpia sticker ut bland övriga aktörer och vi tycker att det är positivt att det finns flera ansökningskanaler.
Ansökan är inte bindande däremot går lånerbjudandet ut inom 30 dagar, vilket borde räcka för de flesta att fatta ett beslut om huruvida du vill ta del av låneerbjudandet eller inte. En kreditupplysning görs också via Creditsafe och Corpia gör alltid en individuell kreditanalys.

Utbetalning

Utbetalningstiden är något längre än hos motsvarande aktörer. Detta då företagslånet betalas ut inom tre bankdagar efter att alla avtal har skrivits på.
Återbetalningstiden varierar då den bestäms individuellt vid varje ansökan och den står i avtalet. Dock kan du maximalt välja en återbetalningstid på 30 månader. Det går, precis som hos andra aktörer, bra att återbetala lånet när som helst utan någon extra kostnad.

Avgifter och ränta

Corpia tar ut en uppläggningsavgift på 2 % och sedan sätts en ränta på mellan 8 % till 12 % utifrån en individuell bedömning av din kredit och risk. Räntan hos Corpia är relativt hög jämfört med andra aktörer på marknaden som erbjuder företagslån.

Kundtjänst och support

Kundtjänsten och Corpia är öppen på vardagar 09:00 till 17:00 och är stängd på helgerna. Du kan nå kundtjänsten antingen via e-post eller via telefon och på hemsidan finns det en "frågor och svar" sektion där de vanligaste frågorna besvaras.