Fedelta

Fedelta erbjuder flexibla företagslån med en fast månadskostnad och inga dolda avgifter för alla företagsformer och även för startups. Fedelta är en långivare.

  • Din första månad är helt utan månadsavgift.
  • Inga dolda avgifter utan endast fast månadsavgift.
  • Flexibla lån med kostnadsfri inlösen om lånet skulle betalas tillbaka i förtid.
  • Besked och utbetalning inom 24tim hos Fedelta.
 Accepterar startups
 Accepterar alla företagsformer
 Ingen UC

Grundkrav för att få låna: Minsta verksamhetshistorik och omsättning och andra krav avgörs vid varje enskild ansökan.

Ränta:Fast kostnad
Belopp:25 000,00 kr - 1 000 000,00 kr
Löptid:6 mån - 3 år
Erbjuder factoring:Nej
Erbjuder checkkredit:Nej
Kräver UC:Nej
Kräver personlig borgen:Ja
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Nej
Kreditkontrollsystem:Creditsafe
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, KB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Fre 09:00 - 16:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 033-720 11 30
E-post: [email protected]

Adress

Sandwalls Plats 13
503 35 Borås
Org. Nr: 556945-5701
Hemsida: www.fedelta.se

Sammanfattning och omdöme av Fedelta

Hos Fedelta kan du ansöka oavsett vilken bolagsform du har och även om du är i en startup fas eller nystartad. Du kan låna upp till 1 000 000 kr och med en maximal återbetalningstid för lånet på 36 månader. Varje enskild ansökan behandlas individuellt hos Fedelta. Ansökningsprocessen hos Fedelta är smidig och går fort att slutföra. En kreditupplysning görs via UC och om du blir godkänd så får du en offert med en individuellt beräknad fast månadsavgift. Inga andra kostnader tillkommer, varken uppläggningsavgifter, aviavgifter eller annat. Fedelta accepterar också om du har någon enstaka betalningsanmärkning, men om det är för många så kan du bli nekad. Kundtjänsten är enkel att nå och det framgår tydligt vilka öppettider som gäller, dock hade kundtjänsten kunnat haft öppet något längre. Vi anser att Fedelta är en seriös aktör med en enkel avbetalningsmodel och vårt betyg blir därför en stark 4 / 5.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen hos Fedelta görs enklast via hemsidan och är kostnadsfri att göra. En kreditupplysning hos UC görs vid ansökan. Fedeltas fördel mot storbankerna är att handledningstiden är kortare då Fedelta går igenom din ansökan direkt.
Vid en ansökan tittar Fedelta på lånets storlek i relation till bolagets återbetalningsförmåga och huruvida företaget har några existerande betalningsanmärkningar eller skulder.

Så här går ansökningsprocessen till:
  1. Du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid (löptid).
  2. En kreditupplysning görs genom UC och ibland också på ägarna vid behov. Fedelta kan även kontakta dig för ytterligare kompletterande information.
  3. När din ansökan har godkänts så betalas pengarna ut direkt och du har oftast dessa inom 24 timmar.

Utbetalning

Utbetalning från Fedelta sker direkt efter en godkänd ansökan men kan ta upp till 1-2 bankdagar tills pengarna landar på kontot.
Återbetalningstiden är på mellan 6 månader och 36 månader och du kan när som helst betala av hela lånet kostnadsfritt.

Avgifter och ränta

Fedelta har ingen ränta utan en fast månadsavgift som beräknas individuellt per ansökan. Inga andra kostnader tillkommer vilket gör det väldigt enkelt som kund att få en överblick över hur mycket lånet kommer att kosta.

Kundtjänst och support

Kundtjänsten har öppet på vardagar 09:00 - 16:00 och är stängd på helgerna. Du kan nå kundtjänsten på telefon och via e-post. Vi hade gärna sett lite bättre öppettider hos kundtjänsten som vi tycker är i minsta laget i nuläget. Det finns också en bra frågor och svar-sida på Fedeltas hemsida där man får svar på många generella frågor kring lånet och tjänsten.