Ponture

Ponture Företagslån är specialiserade på finansieringstjänster för små till medelstora bolag. Ponture är en låneförmedlare.

  • Jämför 20+ olika långivare hos Ponture och få svar inom 24h.
  • Ansökan görs på mindre än 2 minuter utan kostnad.
  • Gör en individuell bedömning av företag.
  • Just nu 20% reducerad avgift från utvalda partners eller upp till 3 månader amorteringsfrihet
 Accepterar startups

Grundkrav för att få låna: Företaget måste vara svenskregistrerat och åldersgränsen för lån är 20 år.

Anslutna banker:21
Ränta:Beror på långivare
Belopp:100 000,00 kr - 10 000 000,00 kr
Löptid:1 mån - 5 år
Erbjuder factoring:Ja
Erbjuder checkkredit:Nej
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Nej
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Nej
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Fre 08:00 - 17:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 010 129 29 20
E-post: [email protected]

Adress

Birger Jarlsgatan 57C
113 56 Stockholm
Org. Nr: 010 129 29 20
Hemsida: www.ponture.com

Sammanfattning och omdöme av Ponture

Ponture är en låneförmedlare som har 20+ anslutna banker. De erbjuder lån till små och medelstora företag och alla företagsformera accepteras förutom kommanditbolag. Det är enkelt och smidigt att ansöka om ett företagslån hos Ponture och ansökan görs på mindre än 2 minuter. Därefter kommer du bli kontaktad av en finanskonsult för att utvärdera ditt behov av finansiering. Ponture har också 3 olika företagslån: Mikrolån, Makrolån och Tillväxtlån. Dessa gör det enklare för att hitta det mest lämpliga lånet för ditt företag. Vårt betyg på Ponture är 4.8 / 5 då det är en seriös låneförmedlare, med 20+ anslutna banker, en smidig ansökningsprocess, inga dolda avgifter och en bra kundtjänst. Det vi har att anmärka på är att kundtjänsten kunde haft längre öppettider och att räntan är högre hos deras långivare.

Olika typer av företagslån

Som ett steg att förbättra och förenkla ansökningsprocessen har Ponture valt att dela in olika lån från olika långivare och banker i olika typer av företagslån.

Mikrolån

Detta lån är inriktat mot små och medelstora företag som då erbjuds av vissa av långivarna hos Ponture. Här kan du låna mellan 10 000 - 500 000 kr, med en amorteringstid upp till 36 månader och en ränta från 6%.

Makrolån

Ett lån som är inriktat mot företag med större omsättning och störra finansieringsbehov. Du kan låna från 500 000 - 10 000 000 kr, men en ränta från 6% och en flexibel amorteringstid på upp till 36 månader.

Tillväxtlån

Ett lån för dig som är i en tillväxtfas och som behöver kapital. Låna upp till 300 000 kr, med en ränta från 6 % till 25% och flexibla villkor för amortering.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen är väldigt snabb och smidig hos Ponture och du är klar med den på mindre än 2 minuter.

Så här går ansökningsprocessen till:
  1. Du fyller i önskat lånebelopp, låneperiod och sedan dina kontaktuppgifter i formuläret.
  2. En signering via BankID görs också för att säkerställa att det verkligen är du som ansöker. En kreditkontroll görs via UC, dock görs bara en sådan för alla långivare vilket är ett stort plus.
  3. Du blir kontaktad av en finanskonsult som hjälper dig vidare med låneansökan.
  4. Slutligen får du själv välja vilket låneerbjudande som lämpar sig bäst för dig och ditt företag.

Utbetalning

Utbetalningen sker inom 1-2 bankdagar efter godkänd ansökan. Det är svårt att säga exakt hur lång tid den tar då det helt beror på vilken långivare du väljer i slutändan. De flesta långivare är dock väldigt snabba med att betala ut pengarna, oftast inom ett dygn efter godkänd ansökan.

Avgifter och ränta

Precis som med utbetalningen så beror räntan och avgifterna vilken långivare du i slutändan väljer. Räntan hos Ponture är dock något högre bland deras långivare.

Kundtjänst och support

Kundtjänsten har öppet mellan 08:00 och 17:00 på vardagar. Under helgen är det stängt. Du kan också kontakta kundtjänsten på e-post eller via chatt.