Kompar

Kompar är en tjänst som hjälper dig att hitta det bästa företagslånet för ditt företag bland olika långivare och banker. Kompar är en låneförmedlare.

  • Spara tid och pengar och låt Kompar hitta bästa lånelösningen för dig som är entrepenör.
  • Ansök på 2 minuter och jämför erbjudanden från 20+ olika långivare hos Kompar.
 Accepterar startups
 Accepterar alla företagsformer
 Tillåter betalningsanmärkningar
 Erbjuder checkkredit

Grundkrav för att få låna: Omsättning och vermsamhetshistorik bedöms individuellt.

Anslutna banker:22
Ränta:Beror på långivare
Belopp:10 000,00 kr - 7 000 000,00 kr
Löptid:1 mån - 3 år
Erbjuder factoring:Ja
Erbjuder checkkredit:Ja
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Nej
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Ja
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, KB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Fre 08:00 - 17:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 559157-4784
E-post: [email protected]

Adress

Garvargatan 20
112 21 Stockholm
Org. Nr: 559157-4784
Hemsida: www.kompar.se

Sammanfattning och omdöme av Kompar

Kompar är en låneförmedlare med en jämförelsetjänst för företagslån med 20+ anslutna långivare. Du kan låna från 10 000 kr till 7 000 000 kr hos Kompars olika långivare. Hos Kompar kan du ansöka om ett företagslån oavsett om du har ett aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag. Även nystartade företag och startups kan ansöka om ett företagslån. Ansökningsprocessen går på 2 minuter och du får ditt offerter från de olika långivarna inom 24 timmar. En UC-kreditupplysning görs på ditt företag i samband med ansökan, dock görs detta bara en gång per ansökan vilket är fördelen med att använda en låneförmedlare då du ansöker hos 20+ långivare. Bland Kompars långivare finns det långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Om du är ute efter fakturaköp (så kallad factoring) eller en checkkredit så finns det långivare som erbjuder det också bland Kompars samarbetspartners.
Vårt betyg av Kompar är 4.1 / 5 .

Ansökningsprocessen

Det tar endast 2 minuter att göra en ansökan om ett företagslån hos Kompar.
Ansökan görs på hemsidan och du gör det genom att först fylla i information om ditt lånebehov och dina kontaktuppgifter.
Därefter skickas din låneansökan till Kompars alla olika samarbetspartners. Inom 24 timmar blir du kontaktad av Kompar och presenterar förslagen från de olika långivarna. Kompar erbjuder också hjälp med att välja det företagslån som passar dig och ditt företag bäst.
Efter valt erbjudande får du oftast pengarna insatta på ditt konto inom 24 timmar.

Utbetalning

Då Kompar är en jämförelsetjänst med många olika samarbetspartners så varierar utbetalningstiden mellan vilken du väljer. De flesta anslutna långivarna hos Kompar är dock snabba med att betala ut ett godkänt företagslån och du får ofta pengarna inom 1-5 bankdagar.
Återbetalningstiden varierar mellan Kompars olika långivare och spänner sig mellan 1 till 60 månader. Det går oftast också att lösa ett företagslån i förtid hos de flesta av Kompars långivare.

Avgifter och ränta

Räntan och avgifterna bestäms av varje enskild långivare som Kompar samarbetar med. Generellt sett kan man säga att räntorna är marknadsmässiga. Hos Kompar får du en tydlig överblick över vilka avgifter och räntor som gäller för varje separat långivare när du fått svar. Kompar listar också information om huruvida en långivare kräver säkerhet eller inte vilket förenklar valet av lån.

Kundtjänst och support

Kompars kundtjänst har öppet 08:00 till 17:00 på vardagar och går att nå på telefon, e-post och även via chatt på hemsidan. Kompar har också en "vanliga frågor och svar" sektion på deras hemsida vilket bör besvara de flesta mer generella frågorna. Kompar erbjuder också support på social media som exempelvis Facebook där man kan chatta med supporten via Messenger.