Krea

Krea är specialiserad på företagslån och har Sveriges nöjdaste kunder inom förmedling av företagslån. Fler än 7000 svenska företag har hittat rätt lån via Krea. Med störst nätverk av fler än 20 banker och långivare hittar du den bästa räntan och villkoren för ditt företagslån. Krea är en låneförmedlare.

  • Låneförmedlaren med flest anslutna banker och långivare.
  • Erbjuder möjlighet att teckna checkkredit.
  • Erbjuder factoring (fakturaköp), både löpande och enstaka fakturor.
  • Få pengarna inom 24h på vardagar.
 Accepterar startups
 Tillåter betalningsanmärkningar
 Erbjuder checkkredit

Grundkrav för att få låna: Skuldsaldo hos Kronofogden accepteras ej. Minst sex månaders historik och en bokföring som visar att man uppnått en omsättning om minst 50 000 kr.

Anslutna banker:19
Ränta:Beror på långivare
Belopp:100 000,00 kr - 5 000 000,00 kr
Löptid:1 mån - 5 år
Erbjuder factoring:Ja
Erbjuder checkkredit:Ja
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Nej
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Ja
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Fre 09:00 - 18:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 08-551 082 62
E-post: [email protected]

Adress

Sankt Eriksplan 2
113 20 Stockholm
Org. Nr: 559173-2895
Hemsida: www.krea.se

Sammanfattning och omdöme av Krea

Krea är en låneförmedlare som har hela 19 olika banker och långivare anslutna sitt system. Krea erbjuder lån till nästan alla företagsformer; aktiebolag, handelsbolag och även enskild firma (men inte kommanditbolag). Krea erbjuder också lån till nystartade företag och startups. Med endast en kreditansökan (UC) så får du offerter från 19 olika långivare och banker och kan på så sätt jämföra olika räntor och avgifter och hitta det billigaste lånet för ditt företag. Tack vare Kreas stora mängd av anslutna banker, den smidiga ansökningsprocessen så får de högsta betyget 5/5! Det enda vi har att anmärka på är att kundtjänsten kunde varit mer tillgänglig med bättre öppettider mer kontaktvägar.

Ansökningsprocessen

En låneansökan hos Krea går väldigt snabbt och på bara några minuter har din ansökan skickats iväg till alla långivare som Krea samarbetar med.

Så här går ansökningsprocessen till:
  1. Fyll i önskat lånebelopp och din företags- och personinformation i formuläret och verifiera din identitet med BankID.
  2. Svaret kommer inom 24 timmar med offerter från samtliga samarbetspartners och endast en kreditupplysning görs via UC.
  3. Välj en av offerterna, signera lånehandlingarna och sen betalas pengarna ut samma dag.

Utbetalning

Då det inte är Krea själva som betalar ut pengarna utan den långivare som du valde så sker utbetalningen inom 1-2 bankdagar. De flesta anslutan bankerna har en kort utbetalningstid så går fort.

Avgifter och ränta

Räntan och avgifter bestäms av den långivare som du väljer så därför är det svårt att kunna ge en bedömning här. Krea förmedlar lånen till de olika långivarna och får betalt av dessa för att förmedla låneansökan.

Kundtjänst och support

Kundtjänsten är öppen mellan 09:00-18:00 på vardagar och stängt på lördagar och söndagar. Detta är något korta öppettider om man t.ex. jämför med Lendo som har öppet till 20:00 på vardagar (utom fredag). Även Kreas frågor- och svar på hemsidan är aningen kort och här skulle vi vilja haft mer information för kunden.