Lendo

Lendo Företagslån har erbjudanden från olika banker och långivare och hjälper dig att hitta det bästa företagslånet. Lendo är en låneförmedlare.

  • Lendo är en av Sveriges mest kända och största jämförelsetjänster för privat- och företagslån.
  • En UC görs och därefter får du erbjudande från ett antal seriösa långivaraktörer.
  • Få besked inom 24h på vardagar.
 Accepterar startups
 Accepterar alla företagsformer
 Tillåter betalningsanmärkningar

Grundkrav för att få låna: Företaget måste vara aktivt och den som ansöker om lånet måste ha ett registrerat företagsengagemang i företaget.

Anslutna banker:16
Ränta:Beror på långivare
Belopp:100 000,00 kr - 2 000 000,00 kr
Löptid:6 mån - 5 år
Erbjuder factoring:Nej
Erbjuder checkkredit:Nej
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Ja
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Ja
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Lån till företagsformer:AB, HB, KB, Enskild Firma
Accepterar startup:Ja

Kundtjänst öppettider

Mån - Tor 08:00 - 20:00
Fre 09:00-17:00
Lördag: stängt
Söndag: stängt

Telefon: 0771 13 13 10
E-post: [email protected]

Adress

Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm
Org. Nr: 556515-1627
Hemsida: www.lendo.se

Sammanfattning och omdöme

Lendo är kanske den mest kända låneförmedlaren i Sverige. Lendo Företagslån har 16 olika långivare anslutna och erbjuder lån för alla företagsformer inklusive nystartade företag och startups. Med Lendo företagslån kan du låna upp till 2 000 000 kr med en löptid på upp till 60 månader. Endast en kreditkontroll via UC görs vid ansökan och därefter får du offerter från alla anslutna långivare. Du får besked inom 24h på vardagar från samtliga kreditgivare. Vårt omdöma av Lendo är att det är en seriös aktör, men snabb ansökningsprocess och en kundtjänst i toppklass och får betyget 4.6 / 5 av oss.

Ansökningsprocessen

Ansökan hos Lendo Företagslån sker digital via deras hemsida.

Så här går ansökningsprocessen till:
  1. Du fyller i låneformuläret med hur mycket du vill låna, dina personuppgifter och ditt bolags omsättning de kommande 6 måndarna.
  2. Därefter görs en identifiering via BankID och sedan får du besked från olika långivare. På vardagar ska du ha fått besked från samtliga långivare inom 24 timmar.
  3. När du fått alla svar och valt det företagslån som är det mest lämpliga så är sista steget att signera skuldebrevet.

Utbetalning

Då Lendo företagslån är en låneförmedlare skiljer sig utbetalningstiden mellan olika långivare och banker. De flesta långivare och banker brukar vara snabba med utbetalning efter en godkänd ansökan och du får oftast dina pengar inom 1-2 bankdagar.

Avgifter och ränta

Precis som med utbetalningen sätts räntan och avgifterna av den långivare som du väljer vid ansökningsprocessen. Fördelen med att använda dig av en låneförmedlare som Lendo Företagslån är just att du kan jämföra olika avgifter och räntor och på så sätt välja det billigaste lånet.

Kundtjänst och support

Kundtjänsten på Lendo Företagslån är utmärkt och har öppet på vardagar mellan 08:00 - 20:00 och även på helgerna mellan 10:00 - 14:00. Toppklass enligt oss och att kundtjänsten är öppen på helgerna också är något som fler långivare och låneförmedlare borde ha.