Låneförmedlare för företagslån

Enligt siffror från Konjunkturinstitutet, SCB och kreditinstitut så är trenden tydlig. Allt fler företag lånar pengar för att såväl skapa hävstång för framtida tillväxt, som att säkerställa kapital under perioder då omsättningen sviker. Även om denna utveckling i många fall har blivit synonym med svåra tider, så är det knappast detta som ligger bakom utvecklingen.

I Sverige så har den pågående kreditexpansionen skapat helt nya möjligheter och förutsättningar för företagande. Lån har helt enkelt blivit ett sätt att möta den moderna tidens krav på flexibel kredittillgång och snabbt omväxlande expansionsmöjligheter. Den gamla tidens långsamma tillväxt är i många fall inte längre realistisk när det kommer till modern företagarverksamhet. Tvärtom behövs ofta snabba kapitaltillskott för att verksamheten ska kunna drivas i enlighet med den ekonomiska verkligheten, såsom den ser ut här och nu.

Så oavsett om det handlar om planerat inköp av inventarier, anläggningstillgångar eller lager, eller helt enkelt ett behov av större kapitalbuffert, så kommer företagslån förr eller senare bli något man måste ta ställning till. När man väl kommit till insikt om att lån behövs, så är i många fall låneförmedling ett bättre alternativ än att ta kontakt med enskilda långivare. Mycket till följd av att man får ett bättre utgångsläge, genom att olika långivare helt enkelt får presentera sina bästa erbjudanden. Vid kontakt med en specifik bank eller specifikt kreditinstitut så är man däremot helt utlämnad till deras krav, regler och villkor.

Därför har vi gjort en djupdykning i allt som har med låneförmedling för företagare att göra. För genom att vara så påläst och informerad som möjligt så ökar chanserna att du kommer göra ett bättre och långsiktigt mer gynnsamt val för ditt företag.


Topp 3 högst rankade låneförmedlare hos oss

Nedan hittar du våra tre högst rankade låneförmedlare. När vi bedömer en aktör som har företagslån tittar vi på en rad olika punkter som t.ex. ansökningsprocess, ränta & avgifter, utbetalningstid, kundtjänst med mera.

1
Krea

Belopp
100 000,00 kr - 5 000 000,00 kr

Löptid
1 mån - 5 år

Factoring
Ja

Ränta
Beror på långivare

Kräver ingen säkerhet
Ja

 Accepterar startups
 Tillåter betalningsanmärkningar
 Erbjuder checkkredit

Krav för att få låna: Skuldsaldo hos Kronofogden accepteras ej. Minst sex månaders historik och en bokföring som visar att man uppnått en omsättning om minst 50 000 kr.

 • Låneförmedlaren med flest anslutna banker och långivare.
 • Erbjuder möjlighet att teckna checkkredit.
 • Erbjuder factoring (fakturaköp), både löpande och enstaka fakturor.
 • Få pengarna inom 24h på vardagar.
Aktörtyp:Låneförmedlare
Anslutna banker:19
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Nej
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Ja
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Accepterar startup:Ja
Accepterar aktiebolag:Ja
Accepterar enskild firma:Ja
Accepterar handelsbolag:Ja
Accepterar kommanditbolag:Nej
Erbjuder factoring:Ja
Erbjuder checkkredit:Ja
Upp till 3 månader amorteringsfrihet eller 20% reducerad avgift från utvalda partners
2
Ponture

Belopp
100 000,00 kr - 10 000 000,00 kr

Löptid
1 mån - 5 år

Factoring
Ja

Ränta
Beror på långivare

Kräver ingen säkerhet
Ja

 Accepterar startups

Krav för att få låna: Företaget måste vara svenskregistrerat och åldersgränsen för lån är 20 år.

 • Jämför 20+ olika långivare hos Ponture och få svar inom 24h.
 • Ansökan görs på mindre än 2 minuter utan kostnad.
 • Gör en individuell bedömning av företag.
 • Just nu 20% reducerad avgift från utvalda partners eller upp till 3 månader amorteringsfrihet
Aktörtyp:Låneförmedlare
Anslutna banker:21
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Nej
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Nej
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Accepterar startup:Ja
Accepterar aktiebolag:Ja
Accepterar enskild firma:Ja
Accepterar handelsbolag:Ja
Accepterar kommanditbolag:Nej
Erbjuder factoring:Ja
Erbjuder checkkredit:Nej
3
Lendo

Belopp
100 000,00 kr - 2 000 000,00 kr

Löptid
6 mån - 5 år

Factoring
Nej

Ränta
Beror på långivare

Kräver ingen säkerhet
Ja

 Accepterar startups
 Accepterar alla företagsformer
 Tillåter betalningsanmärkningar

Krav för att få låna: Företaget måste vara aktivt och den som ansöker om lånet måste ha ett registrerat företagsengagemang i företaget.

 • Lendo är en av Sveriges mest kända och största jämförelsetjänster för privat- och företagslån.
 • En UC görs och därefter får du erbjudande från ett antal seriösa långivaraktörer.
 • Få besked inom 24h på vardagar.
Aktörtyp:Låneförmedlare
Anslutna banker:16
Kräver UC:Ja
Kräver personlig borgen:Ja
Kräver säkerhet:Nej
Accepterar betalningsanmärkningar:Ja
Kreditkontrollsystem:UC
Använder BankID:Ja
Accepterar startup:Ja
Accepterar aktiebolag:Ja
Accepterar enskild firma:Ja
Accepterar handelsbolag:Ja
Accepterar kommanditbolag:Ja
Erbjuder factoring:Nej
Erbjuder checkkredit:Nej

Frågor och svar om låneförmedling för företag

I syfte att göra det så enkelt som möjligt för dig så har vi under nedanstående rubriker samlat några av de allra mest vanligt förekommande frågorna och funderingarna gällande låneförmedling. Genom att steg för steg introducera och utökad begreppsbildningen så kommer du att få bättre insikt i vad en låneförmedlare gör och hur det kan gynna ditt företag. Tillsammans kan vi se till så att du gör ett bättre val och att ditt företag drar nytta av de bästa möjliga lånemöjligheterna.

Vad är en låneförmedlare?

I ren språklig bemärkelse så är en låneförmedlare ett företag, eller en person, som förmedlar lån åt ett annat företag. Genom att agera mellanhand mellan en långivaren, som oftast är en bank eller ett kreditinstitut och det företag som vill låna pengar, tar låneförmedlaren hand om dels det administrativa men har även som uppgift att ta tillvara på båda parters intressen. För långivarens del så ser låneförmedlare till att låntagaren har tillräckligt god betalningsförmåga och har ordning på sitt företag. För låntagarens del ser låneförmedlaren till att ordna ett så förmånligt lån som möjligt. Därför är det en låneförmedlares uppgift att ha god insikt i och förståelse för hela lånebranschen.

En naturlig fråga är så klart vad en låneförmedlare tjänar på det hela. Då det inte vore rimligt att anta att de förmedlar lån bara för att det är roligt, eller för att de är godhjärtade. Genom att tillämpa ett provisionssystem, eller ibland engångsbelopp, så får de betalt för varje lyckad förmedling av lån. De kan även ha särskilda avtal med olika långivare, som gör att de får möjligheten att erbjuda särskilt förmånliga lån. Även om detta ofta kan leda till förmånliga lån, så bör man vara vaksam på om en låneförmedlare verkar vara alltför pigg på att erbjuda lån från en viss långivare.

Hur fungerar låneförmedlare?

Numera så sker i princip all låneförmedling online. Och tack vare automatiserade kreditupplysningar och elektronisk identifikation, såsom BankID, kan man inom loppet av några sekunder via låneförmedling säkerställa ett för sitt företag väldigt gynnsamt lån. Men det är definitivt inte så att alla låneförmedlare är stöpta i samma form. Det finns väldigt många saker som skiljer dem åt när det kommer till såväl kostnader som hur många långivare de samarbetar med.

 1. Skicka en låneansökan till låneförmedlaren.
 2. Låneförmedlaren granskar långivare (banker och kreditinstitut) efter det mest förmånliga alternativet utifrån dina förutsättningar.
 3. Du får en offert som du själv väljer om du vill acceptera eller neka.
 4. Om du accepterar erbjudandet så upprättas ett låneavtal mellan dig och långivaren.

Svårare än så behöver det inte vara. Denna enkelhet har gjort att de flesta personer numera väljer att kontakta låneförmedling så fort de är i behov av att skaffa ett nytt lån eller utöka befintliga lån. Men varför kan man inte lika gärna vända sig direkt till långivaren? Låt oss titta på några av fördelarna med att välja låna via låneförmedlare.

Varför välja låneförmedlare framför långivare?

Det finns många fördelar med att låna via en låneförmedlare. Om vill sammanfatta samtliga så kan man säga att du får större kontroll när du väljer låneförmedlare. Skulle du på egen hand ge dig på att förhandla och skaffa ett erbjudande från varje enskild bank och kreditgivare, så skulle det förmodligen ta evigheter. Men via en låneförmedlare får du tillgång till ett enormt antal olika sorts företagslån.

Detta är bara några av de många fördelar som man kan förvänta sig när man väljer en låneförmedlare istället för en traditionell långivare. Bäst av allt är förmodligen att allt samlas på en och samma plats. Det blir på många sätt som om de olika långivarna själva arbetade för att ge dig deras bästa möjliga erbjudande. Allt du behöver göra är att i slutändan ta ställning till vilken som är bäst för just dig.


Låneförmedlare


Låneansökan genom en låneförmedlare

Att ansöka om företags med hjälp av en låneförmedlare är på många sätt faktiskt enklare än att söka direkt hos en långivare. Särskilt med tanke på att du får möjligheten att jämföra så pass många olika långivare. Det krävs inte många steg för att få ett riktigt förmånligt lån.

Det enda bekymmer du kommer ha är att i slutändan ta ställning till vem du vill låna pengar från, då man i många fall får flera väldigt förmånliga erbjudanden. Men detta är väl i och för sig ett ganska bekvämt problem.

Måste man använda en låneförmedlare för företagslån?

Det är absolut inte ett måste att låna med hjälp av en låneförmedlare. Det är fullt möjligt att vända sig direkt till en bank eller ett kreditinstitut. Och det är även så som väldigt många väljer att göra. Men det är ett oundvikligt faktum att många som gör så får betala onödigt höga räntor och avgifter. Som enskild har man helt enkelt inte det förhandlingsutrymme som en förmedlare har. Vill man därför se till att man får ett så förmånligt och gynnsamt lån som möjligt är det verkligen rekommenderat att man använder sig av en bra låneförmedlare.

När skall man ansöka om företagslån via en låneförmedlare?

Det finns faktiskt oerhört många olika tillfällen då företaget kan må bra av ett ekonomiskt tillskott. Men oavsett om det handlar om expansion eller ett behov av att på kort sikt täcka upp för ett underskott, så är det alltid en bra idé att välja en låneförmedlare. På det stora hela så blir processen mer förmånlig, då du kan minimera kostnaderna och fokusera på fördelarna med lån.

Detta är exempel på några av de tillfällen då företaget kan må bra av att få ett lån från en låneförmedlare. Det är ett praktiskt sätt att få ut så mycket som möjligt av lånet, och ger dig även tid över till att fokusera på det som är mer väsentligt. För att lånet ska bli så bra som möjligt så går det däremot inte att tillräckligt noggrant understryka hur viktigt det är att du alltid jämför räntor, avgifter och villkor mellan de långivare som du slutligen får chansen att låna av.

Så även om förmedlingstjänsten gör en väldigt stor del av arbetet så är det i slutändan upp till dig att se till att allt blir rätt. Därför bör du se till att bilda dig en uppfattning om vilka olika räntenivåer du har att välja mellan, samt om det är annat än ränta som är viktigt för dig. I vissa fall så kan försäkringar och lägre avgifter väga upp en högre ränta.

Kostar det något extra att ansöka via en låneförmedlare?

Det tillkommer aldrig några extra avgifter när du väljer att ansöka om företagslån hos en låneförmedlare. Tvärtom är det bara förmånligt då du får möjligheten att hitta lån till låg ränta och med förmånliga villkor. Särskilt då konkurrenssituationen som uppstår, när långivare i princip måste tävla om att erbjuda bästa lånet, ser till att du kan få ett otroligt bra lån. Många tycker att det är konstigt att det är gratis att använda en förmedlingstjänst, så man får så många förmåner. Men låneförmedlarna finansierar sin verksamhet med hjälp av provision. Därför får de i de flesta fall betalt av bankerna och kreditinstituten. På så sätt blir det förmånligt för alla parter som är inblandade.

Vilken låneförmedlare ska jag välja?

Numera finns det ett så pass stort antal låneförmedlare att välja mellan, att det kan vara väldigt svårt att veta vilken som är rätt. Särskilt då många av dem påstår att just deras tjänst är mest förmånlig. Även om det inte finns något som hindrar dig från att använda flera olika låneförmedlare, så bör du vara medveten om att detta kan resultera i att kreditvärdigheten påverkas. Anledningen är att det generellt sett utförs en kreditupplysning i samband med att man kontaktar en låneförmedlare.

Men hur vet man vilken som är bäst? Vi rekommenderar att du är särskilt försiktig med de låneförmedlare som förespråkar lån från särskilda företag. En bra låneförmedlare bör vara så neutral som möjligt och endast vara intresserad av att ge dig och ditt företag det bästa möjliga lånet.

Därför är det en bra idé att välja de låneförmedlare som erbjuder lån från så många banker och kreditinstitut som möjligt. För då är chansen störst att du får ett bra urval och får möjligheten att välja ett lån som verkligen förmånligt. Dessa låneförmedlare arbetar även mer ofta i sina kunders intressen. Innan du bestämmer dig bör du skaffa en snabb överblick över de olika förmedlingstjänsterna, på så sätt får du en känsla för vad det är som skiljer dem åt samt vilka som ligger bäst i linje med dina egna intressen.


Välj rätt låneförmedlare för ditt företag

Om du planerar eller är på väg att säkra lån för ditt företag så kan du förmodligen inte göra ett bättre beslut än att ansöka via en låneförmedlare. Du får ett bredare urval av lån att välja mellan, och du kan vara säker på att få så förmånlig ränta och så låga avgifter som möjligt. Då det även tar mindre tid så får du möjligheten att helt och hållet fokusera på ditt företag. Slipp extrautgifter och tidsödande administration. Med företagslån hos låneförmedlare blir det rätt från början.


Jämför låneförmedlare hos oss